Зубна паста з мінеральної сіллю

Чудова альтернатива фтору

Загоює рани та детоксикує

Сіль запускає біологічний процес осмос. Якщо казати просто то, це рух води від розчину, де вміст солі низький, до розчину, де вміст солі високий, щоб виправити баланс. Це означає, що коли ви використовуєте зубну пасту з сіллю, ви збільшуєте вміст солі у слині, змушуючи рідину з ясен рухатися зовні до слини, часто забираючи із собою „токсини”. Саме завдяки цій осмотичній дії сольова зубна паста здатна пришвидшити загоєння ран, зменшити запалення та детоксикувати ясна.

Black tear-shaped bowl holding rock salt

Видаляє плями та врівноважує бактерії

І хлорид натрію, і гідрокарбонат натрію є м’якими абразивами, тому вони здатні видалити плями із зубів, не дряпаючи емаль. Гідрокарбонат натрію має антибактеріальні властивості проти багатьох патогенних мікробів, що живуть в ротовій порожнині, і дослідження, яке перевіряло бактерицидну дію зубних паст, показало більшу ефективність паст на основі солі, у порівнянні з пастами із фтором.

Слина містить мінерали, що природним чином запобігають розвитку карієсу

Дослідження показали, що люди з порушеннями слиновиділення мають підвищений ризик карієсу. Сіль збільшує утворення слини в роті, отже, збільшує кількість мінералів та захищає зуби від бактеріальних кислот. Також було показано, що сіль полегшує симптоми гінгівіту завдяки своїй протизапальній дії.